Foto's van Samairra

 

Samairra is ontstaan in het jaar 1998 uit enthousiasme voor bollywood en muziek. Op dat moment bestonden er weinig tot geen Bollywood dansgroepen. Wij zagen dat daarin behoefte onder het publiek bestond. Evenementen met artiesten uit de bollywoodscene werden niet veel georganiseerd. Mensen keken veel naar Bollywoodfilms om daarin hun idool te zien acteren of te dansen. Dat was het moment om een dansgroep op te richten en de mensen daarin een vorm van vertier te bieden.

Zo'n dans uitvoering kan te weinig interessant zijn als slechts op een enkel nummer (zoals in de films) wordt gedanst. Zodoende is Samairra begonnen met het samenstellen van de Samairra "mix". Deze mix bestaat uit diverse Bollywood- nummers waarop gedanst en geacteerd wordt gedurende ca. 12 minuten. Deze variëteit aan liederen en dans bezorgt het publiek een gegarandeerde traktatie! Dansgroep Samairra werd een succes! De mensen kwamen en, nog steeds, massaal en met plezier kijken naar de optredens.

Samairra heeft op diverse evenementen opgetreden zowel in binnen- als buitenland. Alsook met artiesten uit de Indiase Bollywood scene: acteurs, actrices, zangers en zangeressen.

Dansgroep Samairra heeft de 1ste plaats uit 16 dansgroepen in 2003 weten te behalen tijdens de finale van de HPM- Awards in het Fortis circus theater te Den Haag, en is daarbij in 3 klassen uitgeroepen tot: beste dansgroep, beste choreografie en beste uitvoering.

 

Jij zou toch ook graag je verborgen talent naar boven willen halen en entertaining geven aan het publiek?

Dansen bij Samairra is plezier beleven, doordat iedere leerling in staat wordt gesteld om de allernieuwste Bollywood liederen te leren. Maar tegelijkertijd vragen wij ook veel fysieke investering van de leerlingen c.q dansers. 

De leerlingen worden goed getraind en zodra ze er klaar voor zijn mogen ze (ter bepaling van de leraren) het beetje bij beetje uitproberen op het podium. Uiteraard is dit laatste niet verplicht!